×

Sütik kezelése

Biatorbágy információ

Leírás

Biatorbágy város:

Biatorbágy a fővárostól nyugatra található, Pest megye egyik legnyugatibb települése. A kilencvenes évek közepétől intenzív beköltözés volt jellemző, tíz év alatt több mint ezer lakás épült itt. A teljes lakosság száma ma körülbelül 13 000 fő.

A bevándorlás tekintetében elsősorban a fiatal, középosztálybeli értelmiségi családok érintettek. Összességében Biatorbágyot népessége alapján, dinamikusan fejlődő, fiatalodó agglomerációs kisvárosként jellemezhetjük. Biatorbágy szociális helyzete, valamint lakosainak jövedelmi helyzete lényegesen kedvezőbb, mint az országos átlag, mindösszesen a munkaképes korú lakosság 2%-a munkanélküli.

Távolság Budapest belvárosától: 20 km

Közlekedés

Autóval: Az M1 autópályán, illetve a 100-as főúton nyugat felé haladva.

Tömegközlekedéssel: vasút, volánbusz gyakori és pontos menetrenddel

Természeti értékek megőrzése:

A jól átgondolt és szakszerű helyi építési szabályzatnak köszönhetően a logisztikai központok megépülése ellenére Biatorbágy megőrizte a térségben egyedülálló ÖKO értékeit, és megtartotta élhető életterét a lakóövezeti részén. A 100-as főút, mint egy határvonalként különválasztja a lakó- és a kereskedelmi területeket.

Új Bázis Ingatlan Kft. területei

Zöldsziget – „Ahol jó otthon lenni.”

Az Új Bázis ingatlan Kft., FM Bázis Kft néven alakult 2001-ben azzal a céllal, hogy a Biatorbágy nyugati részén lévő, mintegy 77 hektáros területen lakó, illetve település központi jellegű zöldmezős beruházást, fejlesztést végezzen. A területet három részre (.I, II., III. ütem) osztotta fel, és a „Zöldsziget” fantázia nevet adta neki.
Az I-II. ütem közművesítése 2004-ben lezárult, az I. ütem teljesen beépült, a II. ütem területeinek kihasználtsága 90%-os, a további 30%-a jelenleg eladásra kínált területek szerves részét képezik. Jelenleg szabályozási tervmódosítás alatt van a III. ütem terülte, a módosítás célja, hogy az elmúlt évek tapasztalatait és a várható piaci igényeket már a szabályozási terv is pontosan definiálja – zöldfelület arányát, beépíthető ingatlanok méreteit, beépíthetőségét, stb.

Szarvasugrás – „A város kapuja”:

Szarvasugrás a „város kapuja”, amely mellett az idelátogatók és a helyi lakosok is minden nap elhaladnak, valamint napi bevásárlásaikat az itt működő (CBA Príma és Penny Market) áruházakban bonyolítják. A kiváló elhelyezkedés megteremti a lehetőségét annak, hogy a terület egy a települést kiszolgáló koncentrált bevásárló övezet lehessen.

Az új városrész az 1. számú főút elágazásánál, a Budapest – Győr – Bécs vasútvonal szomszédságában található. A mintegy 22 hektáros fejlesztési terület jól illeszkedik a meglévő települési szövetbe, és kiváló kapcsolatai vannak az M1 és 1.sz főút agglomerációs tengelyeihez. Az önkormányzat a rendezési tervek kialakítása során arra törekedett, hogy a területek ne csak lakófunkciót töltsenek be, cél volt a kereskedelmi fejlesztések megvalósításának lehetőségét biztosítani.